Proeverij | Masterclass

De Oesterparel is altijd top op uw feest, maar het doet meer. Kom eens naar ons Bretons’ huisje aan de Kuiperhof 12 in Vlaardingen, middenin het centrum van de stad waar de haring geboren is. Doe mee aan onze workshops of proeverijen. Ervaar de smaken uit zee en geniet. Een heerlijk uitje voor uw personeel, familie of intiem feestje. De Oesterparel is gespecialiseerd in oesters en schaal- en schelpdieren, maar alles is bespreekbaar. U mag het zeggen, wij zijn van alle markten thuis.


Masterclass … heb ik al enige basiskennis nodig dan?


Nee hoor…wat wil 'Masterclass' nou zeggen? U hoeft geen kennis te bezitten om deze proeverij te volgen maar wij maken van u een master! Tijden onze proeverijen leren wij u namelijk van alles over onze producten.
Proeverij-Masterclass Fruit-de-Mer

De zee biedt meer dan een oester. Vandaar dat de Oesterparel ook workshops en proeverijen over al het andere moois uit de zee geeft. Kreeft, gamba’s, palourdes, praires, alikruiken, langoustines en kokkels… en natuurlijk ook de oester. De Oesterparel geeft u een smaaksensatie, die u niet vlug zult vergeten.

Uiteraard vertellen wij u verhalen over de zee. De Oesterparel is er voor u. Uw culinaire dromen worden bij ons realiteit.

Proeverij-Masterclass Oesters

De Oesterparel neemt u mee naar verre kusten, daar waar de oester zich thuis voelt. Van Zeeland tot de Middelandse zee. Laat die heerlijke Zeeuwse platte door uw keel glijden of geniet van die hemelse romige Plat ar Coum of de vette Gillardeau. En probeer ook eens de Mediterrane Caussel, een heerlijkheid.

Daarnaast leren wij u alles over de oester. Hoe maak je hem of haar open? En hoe bereid je die zalige granité of dat verrukkelijke oestersoepje. Wij onderwijzen u op prettige en gastvrije wijze, want ons motto is: koken, proeven, eten en beleven.


Proeverij-Masterclass Mosselen

Deze mosselproeverij zal u verrassen. Wij serveren de Zeker Zeeuwse mosselen uit de Oosterschelde, een oer Zeeuws product met zorg gekweekt en zo op uw bord. Wij maken er de heerlijkste gerechten van. Samen aan tafel, gezelligheid, proeven en beleven.

Wat kunt u verwachten?

Het programma voor de Proeverij- Masterclass ziet er als volgt uit:
- Ontvangst met een welkomstdrankje
- Voorstellen brigade en een kort intro
- Aanvang workshop/proeverij inclusief wijnarrangement
- Tot slot gezellig natafelen.

Alle masterclasses-proeverijen zijn inclusief bijpassende wijnen en geschikt om met familie, vrienden of collega’s in team verband een avond met vakantiegevoel te beleven (m.u.v. de mosselproeverij)

Fruit-de-Mer-workshop-proeverij-Oesterparel
Masterclass Fruit-de-Mer

Aanvang : 19.00u | 18.30u inloop

Masterclass Fruit de Mer incl. wijnarrangement
| Kosten Per Persoon € 87,50

Fruit de mer, mijn eerste kennismaking was in 1986 in Bordeaux, zo’n zwoele zomeravond flaneren door de straten en dan….. een terras met gasten en schalen vol met krab, kreeft, oesters, palourdes, langoustines en veel meer lekkers .

Uiteraard moest ik hier ook van proeven, met een koel glas witte wijn erbij sloeg het virus toe. Dit kan u ook overkomen! Kom naar deze fruit de mer workshop/proeverij.

Stacks Image 546
Kreeftenfestival NIEUW!!

Aanvang : 19.00u | 18.30u inloop

Masterclass Kreeft incl. wijnarrangement
| Kosten Per Persoon € 87,50

Kreeft, één van de heerlijkste zilte producten uit de zee. Wij laten u niet alleen genieten van de Canadese kreeft. Wij laten zien hoe u de kreeft kan bereiden en vertellen korte verhalen over de vangst, over de seizoenen en verdere bijzonderheden.

Wij serveren tijdens deze Masterclass: een amuse van kreeft, salade van Canadese kreeft, een kreeftensoepje, ½ Canadese kreeft met groenten uit de zee, ½ kreeft thermidor, ½ kreeft met asperges en aardappel garnituur en besluiten met een verrassend dessert.
oesterproeverij-Oesterparel
Masterclass Oesters

Aanvang : 19.00u | 18.30u inloop

Masterclass Oesters incl. wijnarrangement
| Kosten Per Persoon € 77,50

Wij nemen u in gedachten mee langs de kust van Zeeland tot en met de Middellandse Zee en laten u onder andere de Zeeuwse platte, de romige Prat ar Coum, de vette Gillardeau en de mediterrane Caussel proeven. Met zuurdesem brood en Bretonse zoute boter is dit een ware beleving.

Hoe maakt u de heerlijkste gratinees en een oestersoepje en ook niet onbelangrijk, hoe maak ik een oester open? Wij laten u dit meemaken en vertellen u tussendoor verhalen over de oesters.

Stacks Image 496
Masterclass Mosselen

Aanvang : 19.00u | 18.30u inloop

Masterclass Mosselen excl. dranken
| Kosten Per Persoon € 45,50

Deze mosselproeverij zal u verrassen. Wij serveren de Zeker Zeeuwse mosselen uit de Oosterschelde, een oer Zeeuws product met zorg gekweekt en zo op uw bord. Wij maken er de heerlijkste gerechten van. Samen aan tafel, gezelligheid, proeven en beleven.
U begint met een Amuse. Een mosselsoep met saffraan. Een mosselcocktail en een overheerlijke mosselkroket met wakamé en truffelmayo.
En uiteraard Zeeuwse mosselen op twee manieren bereid met friet en diverse sausjes en als dessert: Kaat mossel vanille ijs met advocaat, chocolade en slagroom

of schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief Het Pareltje en blijf op de hoogte van al onze workshop en proeverijen en nieuwe lekkernijen!

NIEUWSBRIEF
stacks-image-6ef76e8

Wilt u ook onze nieuwsbrief
Het Pareltje ontvangen?

Zo blijft u altijd op de hoogte van nieuwe proeverijen en workshops van De Oesterparel


Wilt u een Proeverij of Masterclass voor uw klanten organiseren? Dat kan ook. Bel ons of vraag een offerte op maat op.
Adres

De Oesterparel
Kuipershof 12
3131 CH Vlaardingen
Bel ons!
M. 06 1069 1965
E. info@oesterparel.nl
Bedrijfsgegevens
KvK : 24446258
BTW-id: NL001210757B46
FacebookOesterparelLinkedinOesterparelInstagramOesterparel
PinterestOesterparelTwitterOesterparelYoutubeOesterparel
Blog by Holger
Stacks Image p680_n47
Vertel verder!